DataLife Engine > Новости > Офіційна делегація Української Православної Церкви прибула до Румунії

Офіційна делегація Української Православної Церкви прибула до Румунії


12 октября 2012. Разместил: and
12 жовтня на запрошення Румунської Православної Церкви та з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира офіційна делегація Української Православної Церкви прибула до міста Ясси (Румунія). Делегацію очолює Керуючий справами Української Православної Церкви, ректор Київської духовної академії і семінарії архієпископ Бориспільський Антоній. До складу делегації входять голова Адміністративного апарату Київської Митрополії протоієрей Володимир Коцаба, проректор Київської духовної академії і семінарії з науково-богословської роботи Володимир Бурега, доцент Академії протоієрей Олексій Добош та редактор офіційного сайту Академії ігумен Сільвестр (Стойчев). 

 

В аеропорту міста Ясси делегацію зустрів Високопреосвященніший Феофан, архієпископ Ясський, митрополит Буковини та Молдови (Румунська Православна Церква). З аеропорту українська делегація направилася до кафедрального собору міста Ясси, де вклонилася святим мощам преподобної Параскеви. 

 

В рамках візиту делегація прийме участь в святкування дня пам’яті преподобної Параскеви (14 жовтня). Крім того, гості з України візьмуть участь в святкування 370-ї річниці з дня проведення Ясського Собору (1642 рік), історія якого тісно пов’язана з іменем Київського митрополита Петра Могили.

 

На прохання Румунської Православної Церкви та з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира до Ясс з Київської Китаївської пустині привезені для поклоніння мощі преподобного Феофіла, Христа ради юродивого.

 

12 жовтня в другій половині дня українська делегація візьме участь в хресній ході з мощами преподобної Параскеви і преподобного Феофіла вулицями міста Ясси.


alt