DataLife Engine > Новости, Новости в мире, Новости в Украине > Константинопольський Патріарх прийняв делегацію Української Православної Церкви та представників Української Держави

Константинопольський Патріарх прийняв делегацію Української Православної Церкви та представників Української Держави


23 мая 2013. Разместил: and

Константинопольський Патріарх прийняв делегацію Української Православної Церкви та представників Української Держави

 З боку Української Держави у зустрічі взяв участь Радник Президента України - Керівник Головного управління з питань гуманітарного розвитку Адміністрації Президента України Юрій Петрович Богуцький. На зустрічі також були присутні Генеральний Консул України в Стамбулі Богдан Яременко, Генеральний Секретар Священного Синоду Вселенської Патріархії архімандрит Варфоломей (Самарас).

Представники Української Православної Церкви і Української Держави познайомили Вселенського Патріарха з програмою ювілейних заходів з нагоди 1025-річчя Хрещення Київської Русі, що відзначається в Україні на найвищому церковному та державному рівні. Патріарху Варфоломію було передано лист Блаженнішого Митрополита Володимира та запрошення взяти участь в урочистостях від Президента України Віктора Федоровича Януковича.

Українська делегація відвідала Кафедральний Свято-Георгіївський храм на Фанарі, храм Пресвятої Богородиці во Влахерні та Константинопольський Собор Святої Софії.


alt