DataLife Engine > Новости > КИЇВ. Відбувся круглий стіл “Роль християнства у житті українського народу”

КИЇВ. Відбувся круглий стіл “Роль християнства у житті українського народу”


23 июля 2013. Разместил: and

Відбувся круглий стіл “Роль християнства у житті українського народу”


23 липня з нагоди відзначення 1025-річчя Хрещення Київської Русі за підтримки Департаменту культури Київської міської державної адміністрації відбулося засідання круглого столу "Роль християнства у житті українського народу". Захід пройшов у Будинку митрополита, що на території Національного заповідника "Софія Київська".
Учасниками засідання стали представники державної, міської влади, представники голів християнських церков і релігійних організацій, науковці.
З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира представниицтво Української Православної Церкви очолив секретар Київської єпархії по місту Києву протоієрей Віктор Іващук. На круглому столі з доповіддю на тему "Українське православ'я на шляху духовного єднання українського народу" виступив протоієрей Діонісій Мартишин.
Дискусія точилася довкола питання стосовно значення хрещення Київської Русі, здійсненого рівноапостольним князем Володимиром, у подальшому житті нашого народу.
Наприкінці засідання присутнім було презентоване подарункове видання двохтомника "Храми Києва" та "Зруйновані святині Києва: втрати та відродження", присвяченого ювілею Хрещення Київської Русі.

alt

alt