DataLife Engine > Новости, Новости в Украине > Блаженніший Митрополит Онуфрій: від непохитності нашої віри залежить сила нашої молитви за мир

Блаженніший Митрополит Онуфрій: від непохитності нашої віри залежить сила нашої молитви за мир


18 ноября 2014. Разместил: and

Блаженніший Митрополит Онуфрій: від непохитності нашої віри залежить сила нашої молитви за мир

16 листопада під час недільної проповіді, присвяченої Євангельському читанню про зцілення кровоточивої жінки та воскрешення доньки Іаїра (Лк. 8:41-56) Блаженіший Митрополит Онуфрій особливо наголосив на значенні віри для сучасного суспільства.

Він підкреслив, що Господь звершив диво воскрешення доньки Іаїра не на показ, а у кімнаті, де не було зайвих присутніх, бо Євангельська історія багато разів доводила, що дива не є міцними підвалинами людської віри. «Віра в людині укріплюється не від того, що вона бачить дива, а від того, що прагне жити по Закону Божому». У цьому полягає єдиний шлях до зміцнення і вдосконалення нашої віри. «Коли людина живе по Божому Закону, молиться і постує, вибачає і терпить ближнього, є милосердною і негордиливою, то так укріплює свою віру. Тоді вона говорить разом з апостолом Павлом: Я знаю в кого увірував (2Тим. 1:12). Бо спочатку віра, а потім на досвіді з’являється переконання, що наша віра правильна».

Митрополит Онуфрій зауважив, що добрі справи Закону Божого, які зміцнюють віру, не мають звершуватися на показ. Бо інакше вони втрачають цінність перед очима Божими. «Фарисеї, котрі жили за часів Христа Спасителя, були людьми гордими. У певні визначені дні і часи вони виходили роздавати милостиню. Про це сповіщав звук труби, котрий означав – фарисей виходить робити добрі справи. І сьогодні, мені здається, діє той самий закон, – зауважив Блаженніший Владика, – Часто люди, по суті, ще й нічого не зробили, проте трублять через телебачення і Інтернет, що вони будуть робити. Господь навчає робити добрі справи так, щоб про це ніхто не знав».

 «Свята Церква закликає нас вдосконалювати свою віру, бо від її непохитності залежить сила нашої молитви», – сказав Блаженніший Митрополит Онуфрій. «Ми молимось за мир у всьому світі, за мир у своїй Вітчизні, молимось, щоб зупинилися війни, щоб люди не вбивали один одного. Ми повинні за це молитися. Але сила нашої молитви буде більшою, коли ми зміцнимо віру».