DataLife Engine > Новости, Новости в Украине > У місцях перебування Патріарха Алексія в Україні можуть виникнути безпорядки, заявляють у МВС

У місцях перебування Патріарха Алексія в Україні можуть виникнути безпорядки, заявляють у МВС


19 июля 2008. Разместил: and

У місцях перебування Патріарха Алексія в Україні можуть виникнути безпорядки, заявляють у МВС


altУ міністерстві внутрішніх справ України не виключають, що під час святкування 1020-річчя Хрещення Русі в Києві в місцях перебування патріарха Московського й всієї Русі Алексія II можуть виникнути певні проблеми із громадським порядком, повідомляє "Інтерфакс-релігія".

"Я зобов'язаний інтуїтивно відчувати, що у місцях, де буде перебувати Блаженніший Алексій, можуть бути певні проблеми, тому що не всі віруючі можуть сприйняти це однаково", - заявив на прес-конференції в четвер заступник міністра внутрішніх справ, начальник департаменту суспільної безпеки України Олександр Савченко.

Разом з тим, за його словами, міліція гарантує порядок у місцях перебування вищих посадових і духовних осіб. Він виразив надію на те, що "випади, які можуть бути", не переростуть у хуліганські дії.

За словами А.Савченка, міліція вже проводить профілактичну роботу, зустрічі з духовенством.

"Ми відслідковуємо заїзд віруючих з Росії, з інших країн, з інших областей України", - підкреслив він.

Заступник міністра не повідомив, чи буде забезпечений міліцейський супровід організованих груп, що братимуть участь у торжествах.

Крім того, він підкреслив, що особливу стурбованість викликають заходу, пов'язані з поклонінням святим мощам, оскільки місця, де вони будуть виставлятися, не пристосовані для знаходження там великої кількості людей.