DataLife Engine > Новости, Новости в Украине, Расколы > Відомий священик повернувся з розколу в Церкву і мирно спочив у Господі

Відомий священик повернувся з розколу в Церкву і мирно спочив у Господі


25 октября 2008. Разместил: and
altЦими днями у Володимир-Волинській єпархії в лоно Церкви Христової з покаянням повернувся протоієрей Сергій Депо. Отець Сергій – відомий на Волині священик, адже служить у волинських храмах понад півстоліття. У безбожні радянські часи отець Сергій чесно і сміливо ніс своє служіння, заслуживши великий авторитет серед вірних. На початку 90-х років священик спокусився на оманливі гасла провідників церковного розколу і відійшов від Церкви, подавшись у так званий «Київський Патріархат».
Перебуваючи у поважних літах, дивлячись в очі вічності священик, який не боявся нікого ще у часи атеїстичних гонінь, не побоявся і тепер визнати своє заблудження й повернутися до Православної Церкви.
15 жовтня протоієрей Сергій Депо звернувся до єпископа Володимир-Волинського і Ковельського Никодима з проханням прийняти його покаяння. Отець Сергій слізно і щиро розкаявся у гріху розколу і за благословенням Блаженнішого Митрополита Володимира, єпископом Никодимом був прийнятий у єдність Святої Соборної і Апостольської Церкви. Владика Никодим особисто посповідав і причастив протоієрея Сергія Святих Христових Таїн. Духовенством кафедрального собору над ним також було звершено Таїнство Соборування. Через тілесну слабкість отець Сергій поки не зміг здійснити свою мрію – помолитися в Успенському кафедральному соборі, тому в неділю 19 жовтня на його прохання донька священика пані Віра привселюдно попросила прощення і молитов за отця Сергія.
Приємно відзначити, що протягом останніх місяців на Волині спостерігається масове повернення до Церкви.
20 жовтня, у день пам’яті святих мучеників Сергія і Вакха, на 86-му році життя протоієрей Сергій Депо відійшов до Господа.